-----------------------------------
iulian90
06 Iul 2023 21:53

Problema instalare FlyCapture2 pe Linux Mint
-----------------------------------
Salutare tuturor. 

De ceva vreme am incercat sa instalez driverul pentru camera Point Grey Chameleon si softul de captura FlyCapture2 pe laptopul nou cu Linux Mint, intrucat cel vechi cu Windows 7 pe foloseam des camera Point Grey, s-a defectat , insa am intampinat niste probleme cu instalarea pe Linux. 

Este vorba de asa-numitele fisiere "Dependencies" care sunt necesare pentru instalarea softului FlyCapture2 si trebuiesc pre-instalate in fereastra Terminal (echivalentul la fereastra Command Prompt de pe Windows) inainte de instalarea propiu-zisa a softului, fara de care fisierul Flycap.deb nu poate fi deschis si instalat  nici macar din Terminal, dar majoritatea dintre ele nu par a fi "disponibile" conform Terminal. Am urmat instructiunile de instalare din fisierul Readme.txt atasat in directorul unde se afla arhiva softului de captura si driverul pentru camera P.G. Chameleon, insa ceva nu e in regula, unde am gresit eu oare, mai trebuia sa scriu ceva inainte de a copia acel script cu fisierele dependencies necesare instalarii, din fisierul text in Terminal si a apasa Enter ?   

Pe Linux pare mult mai complicat de instalat manual un soft decat pe Windows, desi are si optiunea de instalare automata din Software Manager ,ce pare la fel de usoara ca instalarea pe Windows, insa nu orice poate fi instalat cu ajutorul acestei aplicatii, ci doar ce se gaseste in lista sa de softuri disponibile, lista din care nu face parte si softul Flycapture2 si care trebuie instalat manual in Terminal. Am instalat anul trecut cu succes softul Siril cu ajutorul Software Manager insa este singurul soft instalat astfel.

Am mai incercat si varianta cu emulator Windows, sa instalez softul FlyCapture2, cu ajutorul aplicatiei Wine si softul si driverul camerei par ca s-au instalat corect, insa FlyCap2 nu poate fi deschis. 

Pe de alta parte am incercat sa deschid camera Point Grey si cu softul KStars/Ekos/INDI, care contine driverele a multor tipuri de camere inclusiv a camerelor din categoria FLI CCD (nu stiu precis daca prefixul FLI se refera la FLIR ,categorie din care face parte si camera P.G. Chameleon), dar nici asa nu am reusit sa o deschid, Ekos nu o gaseste. 
Oare exista vreo solutie sa folosesc camera Point Grey Chameleon pe Linux Mint, macar cu varianta de soft pentru Ubuntu/Linux ?