-----------------------------------
Cristian Kata
23 Iun 2023 15:39


-----------------------------------
Pareri si...pareri ... M-am gandit ca nu are rost sa mai fac si eu un alt review la modelul anilor 1960-1970, asa ca o sa las doar o parere...sau mai multe. Binoclul acesta (acum eu ma refer la modelul meu, dar cred ca e valabil in general la Habicht 7x42) are "ceva" care nu am mai gasit la nici un alt binoclu. Redarea culorilor nu este naturala, este una mai calda...una care nu o poti anticipa, trebuie sa privesti prin el ca sa gusti din frumusetea imaginii, definitei, contrast...etc toate sunt exceptionale de aici rezultand o imagine superba. Luminozitatea este una foarte buna, as zice echilibrata si se mentine si in lumina scazuta excelent. Nu are nici urma de reflexii, se comporta excelent si in contralumina, cred ca e singurul binoclu la care nu am vazut nici un fel de reflexie. Acum o sa va spun ceva care probabil unii nu o sa credeti, dar cu acest 7x am vazut detalii pe care nu le-am vazut cu 10x, explicatia consta in definitia excelenta a imaginii, practic vezi mult mai mic decat cu 10x dar ai o claritate extraordinara pe cand la 10x pierzi din detalii, ma refer la un 10x de nivel mediu. L-am dat la probat la diferite persoane care nu sunt neaparat pasionate de binocluri, toti au remarcat imediat diferenta dintre Habicht si restul chiar daca erau binocluri foarte bune (de ex CZ 10x50). La 7x tremurul e foarte mic comparativ cu 10x, tremurul duce la o pierdere foarte mare a detaliilor. Singurul lucru care nu imi place este campul mic, daca as avea un binoclu 10x cu campul uni CZ 10x50 dar imaginea lui Habicht 7x42 cred ca as fi aproape de perfectiune, iar daca ar avea si claritatea spre margini ca un APM ... nu mai zic nimic :). Adevarata valoare a lui Habicht 7x42 cu siguranta nu se vede pe stele ci terestru. Si va mai zic ceva, am observat ca acest binoclu are o "putere" de acaparare foarte mare si in randul copiilor, deci ....are acel "ceva" despre care vorbeam la inceput.