-----------------------------------
Dbird
09 Apr 2023 13:47


-----------------------------------
@zoth:
Asa cum ziceam cromatismul este relativ atat de masurat cat si de interpretat. Dar pentru a nu te lasa fara informatii, am facut un test comparativ intre Prime ED si CZ Conquest. 
Am masurat doar pe "maxim de stress" (tip "zid luminat full contra zid in umbra"), dn lipsa de timp.
Practic am senzatia din ce in ce mai pregnanta ca Prime este o copie a lui Conquest. 
Ambele sunt identice ca si aberatii cromatice si pot fi explicate cu diagrama de mai jos. Linile sunt cu atat mai vizibile cu cat se deplaseza spre margine ...etc. In zona centrala sunt linii verticale si diagonale ascendent (functie de soare) galbene.

@cristib:
daca ai citit cu atentie reviewurile mele, am scris de multe ori ca binoclurile foarte scumpe Nu au nevoie de review sa spun eu ca sunt bune. Asta nu inseamna ca nu am , sau folosit, testat asa ceva. Dine nefericire am testat cu mult mai multe binocluri decat chiar as fi dorit  :D  :D  :D 
Dar ce sa vezi ? Nici binoclurle foarte scumpe nu sunt perfecte ! Cred ca ai citit si asta  in reviewuri, nu ?