-----------------------------------
Mircea Pteancu
17 Feb 2008 00:18


-----------------------------------
CRISTIAN
La sfarsitul lui Ianuarie si eu am achizitionat un binoclu Sakura.In primul rand trebuie sa neglijam prostioarele gen 80-90 ,fie ca grosisment ,fie ca diametru de obiectiv.Al meu este un 9x60mm de care sunt multumit .Dar despre binoclurile Sakura am sa-ti dau o veste amara-dulce.Amara deoarece lentila de camp a ocularelor tip Kellner este din plastic.Dulce, deoarece obiectivele proiectoarelor de diapozitive/diafilme, ''DVD playerele'' copilariei mele,au lentila posterioara a tripletului Cook  identica  optic si dimensional  cu lentila de camp din plastic.Doar calitatea e mult mai buna,plus bonus acoperirea antireflex.Prietenul meu Csillag Attila a schimbat intai lentilele din ocularele binoclului sau ,apoi l-a operat si pe la meu.Fain.
Apoi sa stii ca binocluri se pot ,si se fac ,in casa,si cu diametre de obiectiv chiar si de 500mm.Doar ca sunt cu obiective oglinzi ,nu lentile.Pot sa-ti trimit un link in care vezi pe ''Youtube''un francez slefuind asemenea obiective de 400mm diametru si vezi si instrumentul finalizat.Mircea