-----------------------------------
dmtr69
11 Mar 2023 09:34


-----------------------------------
Multumesc. In noile reprocesari m-am folosit de noile instrumente facute de Russell Croman (RC Astro), bazate pe AI: BlurXTerminator, NoiseXTerminator, StarXTerminator (BXT, NXT, SXT). Tot el a dezvoltat si vechiul GradientXTerminator pentru PS. Aceste AI sunt "antrenate" pe fotografii astro. BXT se foloseste in locul deconvolutiei (dar are aceleasi necesitati: imagine "oversampled" si semnal bun).
 Eu am cumparat de la Topaz instrumente bazate pe AI- Denoise si Sharpen (plus non-AI, Topaz Studio). Dar aceste AI nu sunt antrenate pe imagini astro si nu le poti folosi in faza liniara. Trebuiesc folosite cu mare grija, pentru ca afecteaza stelele ( le face prea mici si prea "sharp", isi pierd aspectul natural) si in zonele non-stelare pot apare detalii care nu exista sau artefacte. In ultimul timp le-am folosit mai rar si doar pe imagini "starless".
 Am testat instrumentul de marire topaz GigapixelAI pe imagini astro, dar nu mi-a placut ce a iesit. Dupa cum am zis, acesta nu este antrenat pe imagini de acest tip.