-----------------------------------
Alexandru Simandi
09 Mar 2023 09:56


-----------------------------------
Este un singur cadru sau este stacking? Zgomotul de fond se poate elimina usor, este destul de "curat".

Sunt in jur de 40 de cadre per culoare. Aveam peste 100 dar pentru ca seeing de oras si montura rebela am redus la atata. Secretul mai e ca mai mult de 5s de expunere nu pot stoarce fara sa am "orez cu bob lung" in loc de stele  :D 
La asa scurta expunere nici nu pot folosi darks pentru ca imi da alerta Siril ca am prea multi pixeli negativi. Darks banuiesc ca le-am facut corect avand in vedere ca am urmarit pagina lor de ghid.

Nu-i rau deloc! Bravo! Chiar daca fundalul este putin zgomotos si verzui(mai rau este daca folosesti prea mult reducerea de zgomot sau taierea nivelului de negru), faptul ca te-ai descurcat sa faci combinatia LRGB este mare lucru. Interesant este ca nu se vede problema ampglow-ului cu care se "lauda" senzorul 183.

Mereu cand scot zgomotul verde strang din dinti ca ajunge sa mi se para prea rosu. Poate nu sunt obisnuit cum ar trebui sa arate un fundal stelar.
Nu mi se vede amp glow pentru ca ma bate montura sa fac maxim 5 secunde.
Am un EQ5 comandat iar un prieten o sa mi-l motorizeze cu onstep. Refuz sa recunosc pretul la un kit goto din comert.


M-am predat si la Orionul din acea seara, mai mult de atata nu pot stoarce.
Am atasat si combinatia LHSO facuta cu 2 zile inainte drept comparatie.

PS: am vazut ca au bagat integrare Starnet in Siril si teoretic se pot rezolva stelele iesite "urat"