-----------------------------------
Alexandru Simandi
02 Mar 2023 08:15


-----------------------------------
Ai pozat din balcon din Bucuresti?!
Da, am uitat sa mentionez locatia. Bucuresti, balcon spre sud cu poluare de la stadionul Steaua.
Posibil in top sa fie seeing dar dau vina si pe montura, se cam leagana la adieri de vant.
Coma poate sa fie de la focalizator ca s-a "indoit" putin de la greutate? cred ca ii pun o hartie ceva pe interior sa nu mai aibe joc.
O sa imi fac curaj sa ies afara acuma ca a venit primavara si se mai incalzeste.
Am reusit sa imi fac un adaptor care scurteaza focalizatorul ca sa pot pune camera zwo cu roata de filtre. Trebuie sa le fac o inaugurare cum se cuvine :D

Si mie mi se pare un pic defocalizat, nu decolimat.
Am refocalizat de 3 ori in acea noapte cu masca cat de bine am putut.
Halo imi apare aproape mereu dupa ce dau background extraction in Siril. Am facut o extensie de tub ca sa mai anulez din poluare, daca o scot imi iese mult mai rosiatic. Imi mai iese rosiatic cand am acei nori inselatori de altitudine inalta subtiri, nu se vad la prima vedere, doar dupa cateva poze cand treci prin ele se vad "valurile"

Am suspectat decolimarea pentru ca am facut-o in decembrie prima oara in viata mea si era mai frig atunci. E dubios sistemul ca pot impinge din fundul telescopului cu degetul oglinda impotriva arcurilor.


Am atasat graficul FWHM de la seria cu galaxia. O parte sunt alungite cand mai fuge montura nefiind foarte cursiva la rotita.
La stacking am eliminat extrema superioara, parca am pus un 70% cat sa ajung spre un 13px.