-----------------------------------
valy
03 Feb 2023 21:21


-----------------------------------
X.	Erata

Nu este parte din (p)review ca nu tine de produs ci doar de exemplarul meu, sper, dar trebuie mentionate doua aspecte.
Prima problema la care ma asteptam instinctiv: filtrul este murdar. N-a fost o surpriza, nu stiu dece dar ma asteptam la asta. Primul lucru a fost sa verific starea filtrului, desi era montat, cand l-am desfacut era murdar pe ambele parti, nu parea atins de mana omului, probabil cineva l-a tinut o vreme prin buzunarul de la blugi. Nu pare ceva grav,  o sa incerc sa-l dezfiletez si sa-l curat.
A doua problema m-a anervat ceva mai mult: adaptorul lung de la 48-2&#8221; dinspre focuser era mai gros decat orice focuser/adaptor de 2&#8221; pe care il am, cineva a masurat in inchi in loc de mm. Tot raul spre bine: m-a fortat sa montez capul de strung in CNC si sa-l pilesc, am luat un strat consistent ca sa il fac sa intre. In final am descoperit ca celalalt adaptor scurt 48-2&#8221; este mult mai bun si mai sigur de folosit, asa ca defapt m-am ales  cu un CNC in patru axe* si un adaptor pilit.
Concluzia - oricum nu credeam in coincidente dar acum cred: reducerile nu sunt gratis &#128522;

*) de data asta chiar nu mai raspund la provocari