-----------------------------------
valy
03 Feb 2023 21:14


-----------------------------------
2.	Ce contine pachetul

Pachetul contine cutia in care se afla prisma invelita excesiv in folie protectoare. Prisma propriuzisa este mare si grea, merita sa aibe un maner sau toarta pentru manipularea sigura. Contine adaptorul de la filetul de 48 la 2&#8221; catre telescop, respectiv adaptorul de la 48 la 2&#8221; catre ocular. La baza adaptorului catre ocular este filtrul ND3 care nu se scoate ca sa il refolosim (nu e un filtru in celula), sticla este prinsa intre corpul adaptorului si un inel de fixare. La final este un adaptor de la 2&#8221; la filet 48 fixat in suruburi ca sa se poata roti in caz ca vrei sa montezi un filtru de polarizare liniara pentru reglajul intensitatii luminoase la ocular.
Exista si varianta de 1.25&#8221;, si inca doua versiuni fara adaptoare si filtru, doar carcasa cu prisma, asta daca ai deja adaptoarele la 1.25&#8221;/2&#8221; sau filtre.
Pretul este &#8222;ofertant&#8221; mai ales daca il raportezi la Lunt sau Baader care costa aproape 3x mai mult, partial acoperit de faptul ca ai mai multe filtre incluse, dar aici problema este ca nu mai sunt pe stoc. Defapt nici Lacerta nu mai este dupa ce am comandat-o eu pe-a mea.