-----------------------------------
Bivanus
23 Ian 2023 21:59


-----------------------------------
Initial si eu ma uitam la un telescop de 80 , TS APO80F7 era pe lista , am tot stat si m-am gandit nu numai la performante dar si la partea de logistica - mai mici , mai usoare, se preteaza la o iesire rapida. Undeva pe 11 ianuarie insa am vazut o oferta la capitolul "Second Hand & Special Offers" pe teleskop-express.de pentru un TS APO102F7 folosit la prezentari , era la 849EUR. Am dat un telefon si am intrebat ce si cum , mi-au expicat ca e 100% ca nou si il garanteaza ca atare , si m-am mai clarificat cu dimensiunile nitzel. Pe 12 l-am comandat , am luat si o diagonala de 2in , si intr-adevar , cand a venit am constatat ca este mai compact decat ma asteptam si cu diagonala se echilibreaza bine, va mai veni si un cautator de 50 cu suport de montare pe focuser.
Am un trepied Nest-777 cu cap half-ball video de 65 mm, trepiedul duce 10 kg , capul e cotat la 4kg...le tine dar la limita.  
Nu am apucat sa vad decat foarte scurt Jupiter , Marte si M45 dupa care au venit norii peste noi la Cta , acu ninge&ploua in acelasi timp.