-----------------------------------
GunDALF
06 Ian 2023 21:19


-----------------------------------
Newtonul ala e prea greu pentru ce vreau eu. Ma tem ca n-am fost inteles; vreau un tub sub 5 kg sa-l pot folosi cu ce am deja, care duce doar 5 kg.
La setupul ala cu montura Dobson de la Bresser ma incanta ca e la 4,7 kg, iar montura Dobson chiar mi-ar fi utila pentru observatii rapide. Dar o computerizata de-asta mi-e absolut inutila. Am deja AZGTi si cu encodere si computerizata... si transformabila in ecuatoriala.

Ce mi-e C6-le lor la 1.000 euro, ce mi-e la 5.400 lei la noi? Vad ca unii au "alunecat" si la 4.800 lei pentru comenzi viitoare, deci sub 1.000 de iepuroi.

Inca nu ma grabesc. Vreau sa aleg chibzuit.

Ce-am observat e ca producatorii astia de scule dimensioneaza monturile in asa fel incat sa culeaga maximum de profit. Cel putin in zona asta de pana la 5-6 kg (ultraportabilitate, care e viitorul, cred)  nu e nimic... pana la 9 kg. Aaa, ar fi Vixen Advanced Polaris AP-SM Starbook One cu payload de 6 kile, dar mai bine iti bagi un bat in ... la cat costa. Bine, astea-s suparari de om care s-a lovit de ele... pana i se face odata lehamite.  :mrgreen: