-----------------------------------
Erwin
26 Dec 2022 09:50


-----------------------------------
Bună idee, Cătălin! Trebuie să caut prin cutii, am primit demult de la Mircea lentilele unui ocular pe care &#537;i el la rândul lui le-a primit de la o doamnă, oare cum o cheamă? Carol, din Australia parcă? Ocularul era de 40mm &#537;i prezintă 5 lentile în 3 grupuri. În mijloc ar fi un singlet însă pe mine nu m-a mul&#539;umit deloc schema deoarece singletul are diametru mai mare decât dubletele a&#537;a că nu am putut face un barel potrivit pentru ele. A&#537; putea strica ocularul 4x30 &#537;i folosi 2 dublete în combina&#539;ie cu cele 2 dublete de 40mm care au focala mai scurtă, un sistem similar cu al tău, însă cu dubletele identice. Sunt curios cum se va vedea. Trebuie să mă învrednicesc să le măsor &#537;i să fac barele pe imprimanta 3D cum a făcut Mihai. Am luat mai demult ni&#537;te adaptoare 1.25-T2 care se pretează pe post de picioare de 1.25". De asemenea, cele 2 dublete de 30mm rămase le-a&#537; putea combina cu obiective de binocluri mai mici, de 22-18mm sau dublete de la Kelner de binocluri.