-----------------------------------
IACOB DUMITRU
04 Dec 2022 07:44


-----------------------------------
Domnule Gheorghe,
Sinceritatea dumneavoastra este dovada a unei bune intelegeri.
Nu se poate spune ca suprafetele sunt masuri ale miscarii. Si de aici, in convingerea mea, rezulta ca ecuatia relativista este o ecuatie metafizica, fara o legatura reala cu fenomenul fizic al gravitatiei.
Suprafata, planul nu ascunde o dimensiune in absenta grosimii sale, adica a unei tolerante, a unei imprecizii. 
Spre deosebire de intuitie, realitatea nu produce si nu gazduieste contururi perfect delimitate, 
Intelegerea este dependenta in mare masura de intuitie, a nu intelege mai nimic cand cineva face referire aproape exclusiv la realitate, este o normalitate.
Normal este ca spatiul fizic sa gazduiasca asa zise stari de spontaneitate, caz contrar, cele mai mici detalii ar fi aduse in prim plan si simultan la suprafata, numar nelimitat dar finit, intuneric total, fara intelegere si implicit eu, adio plimbari si bancute cu persoana golita de secrete.
Realitatea este fizica si metafizica din belsug.
Si de aceea a devenit religia secolului 20. Fiindca orice religie este doar metafizica.
Pragmatismul, interesul este contemporan cu "facerea lumii", "lupul isi schimba parul, dar naravul ba!".
se desprinde concluzia ca relativitatea este doar o teorie metafizica. 
Nici macar atat, in realitate este un "dram de adevar" pompos ambalat.
Mai in gluma, mai in serios, la o reuniune, o doamna, siderata, intreaba, pe autorul celebrei teorii a relativitatii, cat de clara este noua viziune in mintea autorului.
Ca si dumneavoastra, scrupulos, Albert admite ca nu ii este foarte clar statutul spatiului si timpului dar, in acelasi timp, este foarte convins ca se vor gasi multi, in stare sa ofere explicatii, detalii in acest sens.
Asa mi-ati facut si cu dimensiunea fizica a tensorilor din ecuatia relativista a gravitatiei. Nu m-ati lamurit de loc si m-ati sfatuit sa mai caut.
Corect, incercati sa depasiti momentul, subiectul nu merita, "chip cioplit".