-----------------------------------
Cristian Kata
19 Noi 2022 17:38


-----------------------------------
Se pare ca exista multe variante ale acestui model, una dintre ele intrand in posesia mea alaturi de cele doua filtre si de gentuta originala. Prismele au dimensiuni asemanatoare cu cele din CZ 10x50 cu un strat antireflex depus din belsug violet/albastrui iar pe obiective stratul antireflex este visiniu inchis spre maro, nuanta lui reala nu se vede decat cu obiectivele demontate de pe binoclu, un strat antireflex captivant as zice :). In prima faza am crezut ca este exact ca si cel de mai sus prezentat de Dan, dar se observa pe curbura bratelor de la oculare si pe capacul ce contine seria, ca este alt model, dupa serie pare a fi din 1975. Tenta de culoare la acest model este una mai ciudatica as zice, un galben de intensitate aproximativ 30% din cea a lui BPT5 8x30, deci mult mai putin dar care duce spre verde nu spre galben efectiv, imaginea fiind mai rece. Alt aspect ar fi profunzimea de camp care nu este atat de mare dupa cum spuneti  voi, ma refer la acest binoclu, nu ma pot pronunta pentru ce nu am avut in mana, este doar o senzatie de profunzime mare dar rotita de clar trebuie folosita, chiar daca o misti 1-2mm pentru a obtine cu adevarat un camp perfect focusat, poate am fost eu prea exigent :). Eu l-am comparat cu CZ 10x50, poate o comparatie nedreapta avand in vedere diferenta uriasa intre dimensiunile pupilelor de iesire, ideea este ca CZ este mai lumios lucru care se observa mai ales seara/noaptea, imaginea la CZ e mai calda, aici intervine deja subiectivismul,  intre care e mai placut, asa ca nu ma pronunt. Am observat o definitie foarte buna la 12x40, ofera cel putin la fel de multe detalii ca si  CZ 10x50 dar se poate sa fie vorba de diferenta dintre 10x si 12x la o analiza mai atenta. Un binoclu bun si frumos :).