-----------------------------------
Cristian Kata
11 Oct 2022 20:34

Update la review dupa....ani si ani...
-----------------------------------
Dragi colegi, am avut azi bucuria de a tine in mana un Celestron 25x100, spun bucuria pentru ca nu a ajuns si in casa....ci doar afara. Sa trecem la subiect, in fotografie aveti modelul descris de Dbird si cel testat de mine, aparent difera doar prin invelisul exterior, in realitate au in comun doua lucruri, si am sa folosesc exact termenii consacrati pe olx de marii comercinati de binocluri, adica "mare si greu". Acest model care se mai gaseste si in prezent la sume colosale are calitatea unui Bresser Hunter 10x50 bk7 as zice (cu riscul de a supara proprietarii care cu siguranta sunt foarte multumiti motiv pentru care si doresc sa il vanda), ca sa va faceti o idee despre imagine, nu contrast, nu definitie, nu lumina, nu....si nu. Nu are absolut nici o treaba cu ce a scris Dbird despre modelul lui, e lucrat execrabil, pacat ca nu am facut niste poze dar nu am mai avut rabdare, invelisul exterior ("pielea"), este mizerabil lipita, asa ceva nu am mai vazut, este lipita pe bucati, e peticit practic, unde apare o curbura in corp e taiat invelisul,  ca de orbi, si lipit mai departe alta bucata, petic dupa petic. Priviti atenti la cum arata modelul lui Dbird, este rugos la exterior, si cum arata aceasta clocitura imbracata in "piele". In plus mai are si efect de tunel si nici vorba de hublou, o chinezarie scumpa rau. Am mai testat Celestron 25x70, vai de mama lor, numai 25x nu era, cu ceva era peste 20x. Va las sa trageti singuri concluzia....mare si greu....si scump rau :).