-----------------------------------
Vizitator
28 Sep 2022 20:27


-----------------------------------
Interesant:
-  nu stim ce e masa dar stim cine o confera, il stim pe taicasu;
-  nu stim ce este spatiul dar promovam hiperspatiul, sarim etape;
-  nu stim cum arata o dimensiune dar stim cum sa le scoatem din joben.
- jonglam cu o matematica relativ complicata dar nu suntem in stare sa justificam micul pas si prezenta consistentei oricarui mediu fizic.
 

Haide sa-ti deschid mintea cu incetinitorul.

Esti de acord ca timpul nu trece la fel peste tot in univers?

Daca DA atunci putem postula ca intrun spatiu tridimensional exista si un sistem de coordonate &#916;t format din cele trei axe de coordinate &#916;t1, &#916;t2, &#916;t3 sitem pe care il putem mapa cu diferitele valori ale variabilelor temporale din acest sistem si atunci descoperim ca daca trasam niste geodezice temporale exista un camp temporal foartte bine definit ce infasoara fiecare particula din univers.  

Acest camp defineste cum se misca, sau se deformeaza spatiul si particulele in acest spatiu-timp Orian in 6 diemnsiuni. Cu 3 dimensiuni temporale si trei diemnsiuni spatiale.

Acest camp in "Teoria dinamică &#537;i ecua&#539;iile generale ale câmpului gravita&#539;ional' la care lucrez si va fi publicata in curand eu il numesc continuul spa&#539;iu-timp Orian si defineste  "Universul Orian", univers care bineinteles este un univers ipotetic si matematic insa acest univers este foarte asemanator cu universul in care traim noi.

Eu nu scot dimensiunile din joben cum spui dumneata domnule IACOB DUMITRU ci din realitate.

Fisica este &#537;tiin&#539;a care studiază proprietă&#539;ile &#537;i structura materiei, formele de mi&#537;care ale acesteia, precum &#537;i transformările lor reciproce. Daca am inceta vreodata sa studiem natura ar inceta si progresul. Toti pasii importanti pe care omenirea ia facut pana in ziua de astazi au fost mereu mici si cu ezitari insa fizica si matematica sunt stiintele cele mai importante, care nu intamplator astazi ne permite sa comunicam prin internet, si sa calatorim prin sistemul solar, maine mai mult ca sigur ne va permite sa calatorim prin tot universul.

Adevarul este ca nu stim cate dimensiuni are realitatea insa cu siguranta sunt minim 6.

Toate limitele din natura nu sunt altceva decat examene de constiinta pe care omenirea trebuie sa le faca pentru a trece mai departe. Poate ca in realitate nu sunt doar 6 dimensiuni in realitatea in care traim, poate ca sunt mai multe, insa acesti pasi pe care-i facem acum ne vor ajuta sa intelegem ce este dincolo de aceasta limita.

Teoria dinamică &#537;i ecua&#539;iile generale ale câmpului gravita&#539;ional, deschide doar un nou capitol in fizica teoretica, capitol ce bune bazele intelegerii structurii spatiului timp in care traim.