-----------------------------------
IACOB DUMITRU
03 Sep 2022 08:21


-----------------------------------
Se intampla aceeasi reciproca neintelegere. Eu nu inteleg nimic din teoria nimicului, pe care expuneti in permanenta.
Profesionist vorbind, se numeste "teoria detaliilor", detalii ale spatiului fizic fara de care acesta nu ar exista. detalii care stabilesc diferenta obligatorie de la un loc la altul si de la un moment sau altul al oricarui mediu, detalii pe care dumneavoastra le ridiculizati cu stoicism, detalii ce dau sens si viata oricarei variabile, oricarei dimensiuni fizice adevarate, vero.
Fotonii isi schimba viteza, in sensul micsorarii vitezei, doar cand trec prin medii cu densitate energetica mai mare decat a vidului. Si modificarea vitezei este data de indicele de refractie al mediului. Dar nu de asta era vorba.
Era vorba de variabila, data ca exemplu de intelegere a dimensiunii si anume viteza, omniprezenta integrata in existenta si implicit definirea oricarei alte variabile, oricarei alte dimensiuni.
Legea de baza a existentei si implicit a spatiului fizic, mediatizata si motivata in asa-zisa "teorie a detaliilor", este prezentata suficient de sugestiv in felul urmator:
Orice plan imaginat imparte orice mediu fizic, inclusiv Universul, in doua parti inegale.  
Domnule Gheorghe, asa-zisul "vid" si oricare spatiu din Univers este un plin, este un full energetic.
In principiu, indicele de refractie a mediului este considerat o marime adimensionala, utilizat in calcule cu un grad de aproximare permisiv, acest mod de apreciere este benefic.
In detaliu, indicele de refractie este o variabila, ceea ce face ca implicit directia si viteza de deplasare (prin valorile instantanee) sa fie o variabila, planurile longitudinale si transversale devin variabile etc, desigur valorile abaterilor pot fi mici, dar ele nu au valoarea "nimicului", au valori ale pasului mic pus in slujba pasului mare.
Dar tot am ramas cu nelamuriri fiindca tot nu stiu in clar care sunt dimensiunile fizice ale tensorilor din ecuatia de camp
Daca doriti sa aveti certitudinea unui raspuns, incercati cu inecuatii, de grade diferite, numai asa puteti avea acces la detaliile ce fac diferenta, sper sa nu luati acest sfat in sens metaforic, matematic vorbind, cat mai putina demagogie.
Nu imi ramane altceva de facut, decat sa caut in continuare.
Excellent choice!
Munca mai multa, patima mai putina, succes!