-----------------------------------
iulian90
24 Aug 2022 20:08

Intervalometru DIY cu Arduino Nano si display LCD Nokia 5110
-----------------------------------
Buna ziua tuturor. 

Prezint o varianta noua de intervalometru DIY pentru aparate foto Canon 450D (sau similare), cu display si tastatura cu 5 butoane, la un nou nivel de tehnologie. :)

De curand am dat de un topic interesant despre cum sa construiesti un intervalometru DIY cu modul Arduino Nano si un display Nokia LCD 5110 si cateva piese:

https://www.instructables.com/Arduino-Intervalometer/

Cum aveam deja modulul Arduino ,de la varianta veche de intervalometru cu comutator si un display Nokia 5110 am decis ieri sa ma si apuc de constructia intervalometrului.
Mai jos prezint cateva poze cu constructia intervalometrului si cu produsul finit. 

Am avut ceva provocari in ceea ce priveste carcasa in care urma sa montez componentele, pentru ca nu aveam nimic prin casa din ce sa o confectionez, dar am gasit o solutie rapida ; am folosit tot carcasa vechiului intervalometru, care am modificat-o corespunzator pentru a monta display-ul si panoul cu butoane. 
Dar si la incarcarea firmware-ului pe modulul Arduino am avut ceva probleme pentru ca codul nu a fost scris corect si iluminarea ecranului se aprindea cand nu trebuia, fix atunci cand nu umblam pe tastatura cu butoane si se stingea atunci cand apasam pe unul din butoane. Am modificat putin codul si problema s-a rezolvat. 

Intervalometrul functioneaza bine, dar are si cateva hibe in meniu, pauzele dintre expuneri sunt destul de mari si nu pot fi setate mai mici decat durata expunerilor, mai trebuie sa ma invat cu meniul intervalometrului sau sa mai umblu la codul din firmware, sa modific valorea minima pentru pauzele dintre expuneri.
In rest sunt multumit de intervalometrul cu display, acum pot seta orice valoare a expunerii, pot seta si un numar prestabilit de cadre care sa le faca aparatul foto controlat de acest intervalometru si le pot vedea pe un display, nu mai sunt limitat de comutatoare si alte chestii primitive. :)