-----------------------------------
Emil
27 Ian 2008 12:32


-----------------------------------
Sarut mana pentru comentarii!
Sa o iau pe rand.
Condens, cu condensul nu am probleme pentru ca camera este inchisa aproape ermetic iar in interiorul ei se gaseste un tub metalic incarcat cu silica gel. Extremistii pot face o nitrogenare a camerei pentru a indeparta umiditatea insa aici nu este cazul.Temperatura este reglata prin software cu o precizie de circa 1 grad celsius. Diferenta de temperatura pe care o poate atinge este de circa 45 grade. momentan lucrez la -30 grade insa cred ca voi trece pe -20 grade pentru a putea folosi aceleasi dark-uri si vara.
Filtre. momentan inca nici unul, vreau prima data sa ma obisnuiesc cu camera iar dupa aceia sa trec pe filtre. Cred ca la inceput voi face LRBG dupa aceea voi incerca L-OIII-S2-Halpha. Si din cauza dimensiunii chipului cred ca va trebui sa cumpart o roata de filtre pentru 2". alti bani alta distractie...pentru ca, cred, la dimensiunile chipului filtrele de 1,25" vor produce vigneta.
Chipul are urmatoarele caracteristici
Dimensiune pixel 9 &#181;m, rezolutie 1536 x 1024, dimensiune chip 13.8 mm H x 9.2 mm V (pentru cei amatori de detalii exotice http://www.fli-cam.com/downloads/kaf1602e.pdf). 
Poze cu camera voi pune pe forum azi mai tarziu (sorry fac dark-uri acum :-) ).
Acum mai pun o poza, din nou Capul de Cal din Orion, trei expuneri de cate 600 secunde, prelucrate doar in MaximDL. De aceasta data sunt corectate cu dark-uri. Nu vreau sa va inund cu poze dar .... asa nu pot sa ma abtin!  :D
Numai bine
Emil