-----------------------------------
Claudiu
26 Ian 2008 11:40


-----------------------------------
Uite, tot vorbeai de "google moon" .... http://www.google.com/moon/
 
Sa fie clarviziune ? (avem si marte)
 
Oricum, as vrea sa intreb cite ceva despre fotografia afocala. Eu am incercat sa  fotografiez tot astrul selenar cu un ocular de 40mm SP (relief 20mm) si un P de 25mm care are un relief mic si sufera de fenomenul kidney-bean foarte avansat.
Postez o imagine, doar ca sa indic cit de afocala este :( si as vrea sa-mi spuna cei care au mai incercat daca :
1. Folosirea unui adaptor (home-made) mi-ar stabiliza imaginea suficient incit s-o pot pune la clar ?
2. Ocularele nu au relieful suficient ? Nu ma deranjeaza vignetarea pentru ca luna ocupa doar o mica parte din cimpul vizual la 40x si la 25x as folosi doar detaliile pentru mozaic.
3. Exista vreo modalitate de a focaliza prin ocular ? aici exista focusul aparatului si cel al instrumentului. Instrumentul este focalizat pentru mod vizual.. si inca destul de bine. Aparatul insa nu reusesc sa-l potrivesc. Este vorba de o pocnitoare HP 5.1mp.. l-am setat pe landscape (cam tot ce-i pot regla).
4. In curind o sa-mi vina un ocular Hyperion de 8mm de la care am asteptari mari. Vreau sa incerc detalii lunare (din oras) si citeva neb. planetare (de la munte, cu optica de 120).. Este mai bine sa folosesc aparatul in modul afocal (Am doar aparate entry-level) sau sa merg piggy-back cu un teleconvertor ? (avind in vedere ca n-am experienta dar ma descurc cu montura eq)