-----------------------------------
mmarin
12 Aug 2022 21:55


-----------------------------------
Ca de obicei, Mircea are dreptate: pentru cei mai mul&#539;i e SINGURA op&#539;iune; luat de valul sculelor prezentate aici &#537;i de bugetele propuse pentru achizi&#539;ii am uitat cât am târât după mine pra&#537;tia aia de X-Cite - un binoclu mult mai fragil decât Auriol dar care arată stelele un pic mai rotunde la marginea câmpului ocularului. L-am păstrat pentru valoarea sentimentală &#537;i pentru că pu&#539;ini au răbdarea necesară pentru a face fa&#539;ă hachi&#539;elor împricinatului.
 Calitatea în scădere a binoclurilor Porro se datorează fapului că producătorii de optică de calitate s-au orientat către produse cu valoare adăugată mare - produse pentru armată sau industrie - &#537;i au vândut SDV-urile cui a vrut să le cumpere; multe din firmele care au preluat fabricarea componentelor respective nu au capacitatea de a men&#539;ine calitatea produc&#539;iei la nivelul dorit dar, dacă marfa se cere... &#536;i sunt destule binocluri roof pe pia&#539;ă pe care nu le-a&#537; da nici du&#537;manilor. 
 Dar dacă ne dăm doi pa&#537;i înapoi &#537;i privim lucrurile în context trebuie să recunoa&#537;tem că avem acces la produse de o calitate fără precedent la pre&#539;uri incredibil de mici. Ajustate la infla&#539;ie, pre&#539;urile ororilor fabricate în Hong-Kong în anii 60-70 sunt comparabile cu cele ale binoclurilor de top de la Zwarovsky.