-----------------------------------
Cristian Kata
10 Aug 2022 16:51


-----------------------------------
Si ca sa imi fac si eu ceva "dusmani", am sa imi spun si eu parerea :). Am luat de nenumarate ori acest model in mana in Lidl, asa....din reflex, sa vad una alta la el, concluzia mea pe scurt fara alte detalii: e bun ca sa te inveti sa repari (daca te pasioneaza) binocluri, sa il desfaci, sa observi una alta, reglaje etc, si cam atat. Nu sunt de acord cu recomandarea unui astfel de binoclu unui incepator, chiar daca pretul este simbolic, pentru ca prima impresie conteaza, si daca persoana respectiva nu a mai privit prin alte binocluri mai calitative, o sa creada ca asa se vede printr-un binoclu in general, sincer sa fiu nu vad ce ar putea sa ii placa incat sa dezvolte o pasiune pentru binocluri. Notiuni ca si : contrast, definitie, luminozitate, placerea de a privi etc. nu au nici o legatura cu acest model. Foarte recent am intalnit o persoana care avea vreo 5 binocluri cumparate noi, care mai de care, no name, cu zoom unele, luate cu bani multi, aveam la mine un Bresser 10x50 HD bak4 pe care il tin in masina (nu e stres daca se loveste sau alte lucruri, il colimez la loc si gata, nu e paguba), cand s-a uitat cu Bresser i-a trecut cheful de colectia lui, toate erau praf pe langa bresser, vorbim de un binoclu ieftin cu performante minime. Deci acea persoana a fost "cucerita" de un Bresser ieftin, dar daca ar fi fost ceva calitativ? Si uite asa poate ramane la niste binocluri slabe, nu pentru ca nu ar avea bani alocati ci pentru ca a ales cum nu trebuie. Probabil ca daca aveam la mine un binoclu de calitate medie, ar fi dat cu ele de pamant, asa l-a pus pe ganduri un binoclu minim acceptabil.