-----------------------------------
dmtr69
05 Aug 2022 17:37


-----------------------------------
Nu-i rau pentru inceput. Pentru imbunatatirea capturilor subscriu la ce ti-a spus si Valy. 
In mod cert mai multe cadre ajuta la imbunatatirea SNR. Daca pozele pe timp de zi au semnal ce copleseste zgomotul, pe timp de noapte situatia este inversa, cu cat mai multe cadre ai, cu atat imagiea este mai curata si poti extrage detalii de semnal slab. Flat-urile te scapa de vignetare. Dark-urile te scapa de pixelii calzi si reci. Ai nevoie si de un CC pntru corectia campului. Nu stiu de la ce vine inegalitatea focusarii la colturi, poate nu-i colimat telescopul? Un soft care indeparteaza gradientul ar ajuta la inegalitatea iluminarii campului. Atentie la fundal, daca este prea negru pierzi semnal si detaliile ce sunt acolo ("clipped background")- verifica histograma, trebuie sa ai putin spatiu intre marginea din stanga si "deal".
 Un intervalometru pentru "bulb mode" este foarte folositor, chiar esential. Fie unul cu comanda prin fir, fie unul prin radio control, fie comandat de laptop cu soft dedicat, prin USB si convertor RS232 (poti sa-l faci singur daca cochetezi cu electronica). Eu am folosit toate aceste tipuri cand foloseam DSLR-ul.