-----------------------------------
dragos.n
13 Mai 2022 19:40


-----------------------------------
Nu am mai scris demult pe acest topic din motive obiective si subiective. In primul rand pentru ca nu am mai facut destule fotografii cateva luni la rand. 

Ieri insa, beneficiind de vremea frumoasa, si de un cer bun am facut cateva imagini la Luna. Nu am avut timp sa le examinez pe toate in detaliu, dar va prezint aici una din ele, neprelucrata in nici un fel. Prima imagine este redusa astfel incat sa incapa intr-un MB. Urmatoarele sunt segmente la dimensiunea intreaga, ne-redusa din imaginea intreaga.

Prima observatie pe care as face-o este aberatia cromatica extrem de redusa, undeva la nivelul unui pixel, performanta buna pentru multe obiective zoom cu plaja mult mai scurta, dar cu pretentii mai mari, si preturi la fel. 

Fotografia a fost facuta cu aparatul tinut in mana, dar stand pe un scaun, si cu mana stanga sprijinita de o masa, care mi-a asigurat o stabilitate destul de buna, dar nu comparabila cu cea data de un trepied sau o montura. Dar eram plecat la cumparaturi la Carrefour, si am facut fotografiile de pe terasa magazinului.

Mai am si alte fotografii facute tot ieri, care inca nu le-am examinat, si nu e exclus sa am si cadre mai bune. De asemenea, o sa postez in timp si ceva prelucrat. Si poate, intr-un viitor ''luminos'', o sa invat sa le stackez.

Expunere 1/400s, ISO 200, F/6,5, focala 2000mm echivalent.

Dati click pe poze pentru marire.