-----------------------------------
saiph
09 Mai 2022 19:12


-----------------------------------
Newtonian de 6" f/5 pe montura Dobson ar avea nevoie de ceva inalt pe care sa stea; altfel o sa stai ghemuit langa el, pleci la finalul sesiunii de observatii cu genunchii anchilozati :D
Iar pe AZ4... nu stiu ce sa zic, mi se pare un pic incomoda (si usor suprasolicitata) montura aia pt un newt de gabaritul ala. 
Pe un Skytee2, sau o montura similara (Giro2, sau Twilight II - cam scmputa totusi), nu ar merge mai bine?

Incearca sa iesi cu inca cineva, daca nu e ingradita curtea respectiva - noaptea ies tot felul de specimene de oameni :)   
Locuiesc intr-un cartier linistit si tot dau ocazional de diversi indivizi noaptea pe terenul de joaca: de la cei care ies cu cainii liberi ca-n codru - de zici ca eu am nimerit gresit pe terenul (teritoriul) cainelui, nu invers (nu inteleg de ce trebuie sa cer aprobare de la caini sa ies sa fac observatii.. si de cand sunt obligat sa ies cand si unde vrea cainele...  ce-or avea unii oameni in loc de creier in capul ala...) - la cei care nu si-au luat pastila, sau au luat prea multe grade la bord..