-----------------------------------
CATALIN_RG
17 Ian 2008 22:50


-----------------------------------
Nu stiu daca am facut bine dar mi-am comandat un laser colimator,am citit niste articole si am vazut ca la sistemele optice rapide e foarte indicat un astfel de colimator! M-am uitat la nebuloasa din Orion e primul D.S.O. observat de mine!
Eu am parte de un cer extraordinar de bun,mai tot timpul se vede Calea Lactee,singurul dezavantaj e ca sunt inconjurat de dealuri,de aceea ma asteptam sa vad mai multe detalii la planete! Dupa ce o sa fac colimarea o sa va tin la curent cu schimbarile mult dorite la rezolutie! Am facut multe sacrificii pt. a-mi lua telescopul asta si sper sa nu fiu dezamagit! Eu ma gandeam ca si lipsa mea de experienta e de vina dar am inceput sa invat din ce in ce mai mult sa vad o sa-mi arate si el din ce in ce mai mult! Teoretic ar trebui sa vad toate obiectele Messier sau e prea mult ceea ce cer?
 Multumesc tuturor pentru sfaturi si sper ca o sa raman un Astronom Amator  pentru ca e unica microsocietate unde toti intind o mana de ajutor! Daca intrebi un pescar cu ce da la peste,o sa te minta in stilul lui caracteristic!