-----------------------------------
raduM
15 Ian 2008 23:16


-----------------------------------
Mai avem o șansă ( asul din mânecă ):
Bruce Willis.  :lol:  :lol:  :lol: 

E dificil de discutat despre "dansul" Pământului. Ce ne facem dacă Pământul "se dă deoparte" dar chestia asta... după noi? Dacă parametrul de ciocnire e suficient de mic, e foarte posibil. 
Astea sunt comentarii "de pe margine". Pentru calcule precise e nevoie de date si de timp. De asta exista ESA, NASA, sau mai stiu eu care. Cat timp nu avem acces la date precise / posibilități de prelucrare a lor... putem doar să citim de ici-colo.
Pe forum-ul la care am dat link mai sus am văzut că se discută inclusiv despre efectul unei eventuale explozii solare asupra traiectoriei TU-ului, dacă TU-ul e magnetizat... și dacă e fier-nichel, ar putea fi. E cam "din scurt" să putem spune ceva precis. Dar e adevărat că cea mai mică perturbație poate încă să ducă la un ... alt rezultat.
În cazul unui impact, dacă nu e rocă e mai nasol: mai prost cu fisurile (măcar să se spargă și el, acolo...), mai compact, mai rezistent la frecare. Densitate mai mare, accelerație mai mare -energie mai mare. "Beleauas majoris", spunea Ovidius Publius Naso când l-au lăsat romanii cu ochii spre depărtările albastre ale Pontului geto-dac.