-----------------------------------
Vexatyk
07 Mar 2022 16:38

SW 250/1200 + platforma ecuatoriala si accesorii
-----------------------------------
Am hotarat sa fac un pas catre o apertura mai mare asa ca scot la vanzare telescopul din dotare.
Pachetul este cuprins din :

- Telescop SW 250/1200 Dobson - are cateva urme de uzura ( zarieturi ) , dar optica este curata si ofera imagini bune. De asemenea telescopul este prevazut cu suruburi de colimare, in acest fel colimarea o puteti face direct cu mana fara alte scule. Cautator optic 9*50. 
- Platforma ecuatoriala facuta de mine - este perfecta pentru a tine obiectul in campul ocularului mult mai mult timp . Functioneaza pe alimentare de 5 v ( powerbank clasic pentru incarcat telefoane ) si este pusa in miscare de un motor EQ2 de la SW si transmisie prin curea.  
- Motor focuser SW - util pentru a face focus in special cand faceti fotografii la planete si Luna.
- Cautator Omegon Radian - echivalentul cautatorului TELRAD . 
- La alegere ocular Apex 28 mm sau Superplossl 25mm de la SW. Cred ca am si un ocular de 10 mm pe undeva . 

Bonus - o turela pentru 4 oculare de 1,25 inch , dar care din pacate mai are doar 2 suruburi de prindere a ocularelor.  

Telescopul a fost achiztionat in octombrie 2020 si accesoriile sunt achizionate pe parcursul ultimelor 12 luni. Pretul de nou a tuturor celor de mai sus este de aproximativ 4500 lei. Costul de fabricare platformei a fost de aproximativ 800 lei.

Pretul de vanzare este de 3500 lei pentru toate cele de mai sus.

Legat de livrare as evita curierul ( desi am si ambalajul original al tubului ) si as prefera sa ne intalnim in persoana, eu fiind din Vaslui.

Cu acest telescop am terminat catalogul Messier si cam 3 sferturi din catalogul Herschell , pana in prezent avand peste 400 de obiecte deep sky vazute. 

Pentru mai multe detalii sau foto telefonul meu este 0745862073.