-----------------------------------
Erwin
19 Feb 2022 23:49


-----------------------------------
Mul&#539;umesc, prieteni! :)

Până la teste mai durează un pic. Nu am cântărit montura, probabil abia când va fi gata are rost să o cântăresc. Pistonul este dintr-un aliaj special cu nichel a&#537;adar e mai greu decât aluminiul obi&#537;nuit. Am frezat un pic din fusta lui care nu era cilindrică ci avea ni&#537;te decupări circulare. Astfel am avut un pic mai mult loc pentru mi&#537;carea pieselor mecanismului. Încă nu este destul, probabil voi scurta mânerul excentric pentru că love&#537;te în margine în anumite pozi&#539;ii. 

@Catalin
Cred ca rulmentii mici sunt cu gaura de 1/4", nu sunt in mm, a&#537;adar americani sau japonezi. Am rulmen&#539;i mici &#537;i probabil ar fi o solu&#539;ie mai bună decât &#537;aibele elastice, voi vedea care se potrivesc mai bine. Ideal ar fi să fie rulment oscilant pentru că bara filetată să se poată mi&#537;ca u&#537;or sus-jos, altfel for&#539;ează. O să caut prin cutii să văd ce am. Important este ca jocul axial să fie minim posibil.  

De&#537;i la monturile celelalte există acest joc nu deranjează la vizual, de obicei pun telescopul un pic dezechilibrat a&#537;adar piuli&#539;ele stau mereu pe un flanc al filetului iar piesele cu joc se împing una în cealaltă pe aceea&#537;i parte. Se simte la manevră că trebuie să rote&#537;ti mai mult când vrei să mi&#537;ti dintr-o parte în alta.