-----------------------------------
dmtr69
08 Feb 2022 10:29


-----------------------------------
Nu conteaza ce filtre folosesti, este o problema interna a camerei. Conteaza expunerea (la banda ingusta expunerea este mai mare, de unde si efectul mai accentuat), castigul si viteza de transfer (daca descarcarea este rapida, pe USB 3.0, efectul este micsorat).
Ce se vede in link-ul tau este o problema de flat-uri si de gradient, posibil si de condens pe oglinda secundara sau pe obiectiv, deci camp neuniform necorectat. Poate apare si daca dark-urile de corectie s-au facut cu un capac de plastic insuficient de opac pus pe camera si expunerea facuta in timpul zilei. Eu pentru dark-uri pun capac metalic. De asemenea, si flat-generatorul trebuie sa fie uniform iluminat, altfel mai mult strica imaginea.
 Conteaza mult si cu ce soft se fac corectiile- stivele. Eu am folosit mult timp DSS, fiind usor de utilizat, dar nu am gasit setarile cele mai bune pentru a elimina ampglow-ul.
Postez doua master-dark, fara debayer, cu auto STF. Plus doua imagini, una cu o corectie mai buna si alta mai slaba.