-----------------------------------
tarhon
07 Feb 2022 17:45


-----------------------------------
Salut, 

Trebuie sa recunosc ca am cateva indoieli legate de telescoapele cu flextube (cum ar fi: trebuie colimat mai des?, riscul de a intra praf si de a deteriora oglinzile este mai mare?) dar nici nu am cautat informatii intrucat un telescop cu distanta focala de 1200 imi intra fara probleme in masina. Dar sugestia ta "valy" m-a facut sa imi doresc investighez mai mult acest tip de telescop desi vad ca are GoTo si cum nu imi doresc sa fac astrofotografie, nu as da diferenta de bani (cu aproape 2000 lei imi iau 1/2 oculare chiar bune).

Cat despre aliniere, la fel, nu imi fac probleme deoarece stelele importante le stiu si intotdeaua verific cu aplicatiile de pe telefon ca sa fiu sigur ca sunt unde trebuie. 

Cat despre timp, la ce interval te referi? Din ce am vazut trebuie pozitionat pe verticala (1 punct) dupa care trebuie introdus si aliniat cu 2 stele (2 puncte). Ma gandesc eu, ca nu ar trebui sa dureze mai mult de 5 minute toata treaba asta. Dar nu am experienta legat de aliniere si atunci am indoieli daca chiar imi va lua 5 minute :).