-----------------------------------
Mircea Pteancu
17 Ian 2022 01:56


-----------------------------------
Oglinda sa fie la temperatura camerei.
Nu-i nevoie de lighean nou, spala bine unul existent.
Foloseste apa de la robinet, sa aiba temperatura corpului tau.
E bun Pur sau similar, detergent de vase, una-doua picaturi, fara excese
Pui oglinda cu fata in jos, sa cada mizeria de pe ea, nu o pune cu fata in sus ca nu-i scrumiera.
Pune trei ''chestii'' din plastic (dopuri plastic ?) sub margine ca sa nu stea fata oglinzii lipita de lighean.
Lasi oglinda sa stea in apa cu detergent. Eu as lasa-o pe a ta macar doua ore.

NU FOLOSI SMIRGHEL = GHEMOTOACE DE VATA ! 
Se umple de mizerie si zgarie fain-frumos tot ce prinde.
Foloseste buricele degetelor bine spalate/degresate si fara inele, ghiuluri etc.
Deocamdata nu ai acces la o scula mai sofisticata decat mana care este foarte sensibila, simte orice depunere. Vata e nesimtita, nu cred ca-i nevoie de explicatii.
Cand speli cu degetele, tii oglinda la verticala in apa. De fapt doar o sprijini din spate. Nu o ridici sa-ti zboare cumva din mana in vana , ca ti-ai luat adio atunci ! Te apleci tu, peste ligheanul pus in vana, nu o ridici pe ea deasupra vanei, a gresiei, marmurei ... etc.

''Lingi'' oglinda cu apa cu detergent, milimetru patrat cu mm patrat, pe doua directii perpendiculare. Fii atent la ce-ti spun senzorii din varful degetelor. Nu apasa !

Tii palma sub fundul oglinzii iar cand ai terminat, clatesti cu apa distilata din belsug.
Sticla/ petul de apa distilata sa stea la indemana, cu dopul desfacut.
Nu te apuci cu oglinda spalata in mana sa desurubezi sticle ... nu uita, vana si gresia stau si pandesc, n-au mai mancat de mult o oglinda de telescop!

Pregatesti din timp un loc sigur, unde oglinda sa stea (aproape) la verticala , sa se scurga si usuce. Eu le las pana maine, cu teancuri de carti in spate, laterale si una dedesubt, cu servetel pe ea.

Daca au ramas pete, repeti si lasi sa stea mai mult in apa cu Pur.
Nu te apuci sa freci si sa apesi. Repeti pipaiala descrisa mai sus si tot ce urmeaza.

Semn pe tub si celula da, pe oglinda e fara rost.

Despre suruburi: daca am sa dau vreodata o lovitura de stat astronomica, am sa-i bag la puscarie pe cei care strang oglinzile cu suruburi. Pentru ca asta merita !

Spatele oglinzii trebuie sa stea pe punctele de sprijin doar sub greutatea oglinzii.
Intre bordul oglinzii si -mai ales- muchia oglinzii si gheare vei lasa neaparat interstitiu. Ce te priveste ce grosime are hartia ? Foloseste bucatele de hartie de imprimanta, indoite in L (sa nu atingi oglinda proaspat spalata). Daca la Arad e buna, ma gandesc ca-i acceptabila si pe la voi.

Nu uita lucrul cel mai important: fiecare spalat un pic este o deteriorare un pic.
Nu exista curatare care sa nu strice la scara nano. 
Daca-i musai spala oglinda, daca nu esti sigur, e  mai bine sa te abtii.

Telefonul mobil sa nu fie prin preajma, anunti lumea ca umbli cu substante periculoase ( e bluf dar are efect), sa nu te deranjeze si sa nu vorbeasca cu tine.
Esecul inseamna sa te alegi cu oglinda tandari nu daca trebuie repetata spalarea pentru ca ai ascultat muzica etc si nu ai fost atent la degete. Aceea e faza cheie a acestei metode.

Succes, Mircea