-----------------------------------
hardstyle
17 Ian 2022 00:07

Spalare oglinda
-----------------------------------
De indata ce voi avea timp intentionez sa curat oglinda primara de la Heritage. Inca nu am iesit cu el la stele sa vad daca e chiar necesara aceasta operatie pentru ca iarna nu pot sta seara la observatii( sunt o persoana mai friguroasa si racesc usor),dar oricum as vrea sa fac asta.
 Am inteles in mare parte cam care ar fi tehnica,insa mai am unele nedumeriri.
1.1. Ce fel de apa sa folosesc? 
Cea de la robinet poate fi tratata,cea de la fantana poate avea impuritati.
Ma gandeam la apa plata din comert. Este o idee buna?
1.2. In alte locuri am vazut ca se recomanda DOAR apa distilata sau chiar deloc apa ci doar alcool sau ceva pe baza de acool. Deci  :?: 
1.3. Daca este la temperatura camerei apa are ceva? Sau chiar mai rece .  Este neapărat calda sa fie?
2.1. Voi spune cum voi proceda si imi veti spune daca gresesc cu ceva:
- marchez pozitia celulei si oglinzii in celula la demontare
- intr-un lighean ,nou, voi pune apa normala si il voi spala bine cu detergent apoi il voi clati bine.
- asez un prosop pe fundul ligheanului,pun apa cu aproximatie cam cat ar fi sa treaca peste oglinda ,pun o picatura de detergent (2.2 ce detergent ar fi mai indicat fiind multe marci?), amestec
- introduc oglinda si misc apa incat sa scap de depunerile ce nu sunt fixate pe oglinda
- ridic oglinda si o clatesc cu apa distilata apoi o asez frumos pe un prosopel
- arunc apa 
2.3. Repet procesul acesta inca odata sau pot trece la vata?
- umplu cu apa suficient ,o picatura de detergent,amestec
- asez olinda si apoi cativa bulgarasi de vata STERILA la inmuiat
- usor fara a apasa pe vata inmuiata o trec peste suprafata oglinzii de preferat o singura trecere fara sa refolosesc acelasi bulgare de vata
-  clatesc oglinda cu apa distilata si la nevoie repet procesul cu vata daca nu s-au indepartat destule impuritati
- de pe oglinda nu se va scurge toata apa si voi folosi ceva pentru a absoarbe picaturile ramase 
2.4. Ce sa folosesc pentru picaturile de apa ce nu se scurg? Prosop din acela de bucatarie cu fibra mai rara? Vata?
2.5. In caz ca inca mai imi ramane o depunere gen cacuta de musca ce eventual nu se duce la spalare ,cu ce o scot de acolo?
2.6. Cercul central ar fi bine de evitat la curatat? Sau este destul de rezistent?

Proesul de spalare este gata

3. Cum stiu cat de tare sa strang suruburile ce tin oglinda in celula? Testul cu hartia poate fi inconcludent avand in vedere ca hartiile pot avea diferite grosimi + de unde as sti cat de usor ar trebui sa intre hartia acolo? Daca aveti alta idee in cazul asta ar fi super.
4.1. Ce "upgrade" as mai putea face in tub acolo daca tot dau primara jos?
4.2. In caz de ar fi ceva cu ce sa acopar secundara in timp ce intervin acolo?
Secundara din ce am vazut este ok dpdv optic deci ii dau pace.
Cam asta. Daca imi aduc aminte de alte nedumeriri voi posta.
Las si o poza ca idee cum arata oglinda in momentul de fata.