-----------------------------------
zoth
10 Ian 2022 21:30


-----------------------------------
Catalin, am privit azi cu mai multa atentie prin canalele binoclului si ... ai dreptate!! prima prisma indoaie axa optica la 45 grade, fiind prisma cu depuneri albastre-violet. Ii vad reflexiile de intrare si iesire, deci nu e lipita de urmatoarea. Cu siguranta este o prisma cu dubla reflexie gen semipentaprisma. Dupa ea urmeaza a doua prisma (redresoare), cea cu depuneri verde-oliv care este monobloc si pe care ai dibuit-o la fix fiind un Porro-Abbe. Iesirea spre ocular se face direct din aceasta prisma deoarece se poate roti in jurul axei de intrare, rezolvand in felul asta si reglajul DIP. Fain, imi place ideea si multumesc de pont  :) 

Tavi, nici nu vreau sa ma gandesc la un RK, ar putea fi un adevarat cosmar. brrr!!!

Gabi, stai linistit, Omegon este doar un nume care nu are nici o legatura cu fabricatia. Toate brandurile despre care am discutat pe aici au un fabricant unic: China.
Cu siguranta situatia parasolarelor se poate rezolva destul de usor insa parca te simti dezamagit cand dai o caciula de bani pe un lucru si tot tu trebuie sa rezolvi unele detalii.

Tudor, deocamdata am sa-l folosesc la 22x dar ganduri am pentru inca doua perechi de oculare, una care sa-mi asigure o luminozitate mare la terestru si campuri mai mari la DS (16x cu oculare de 25mm) si inca una pentru magnificatii mai mari la luna (32x cu oculare de 12,5mm).
Vor veni si poze mai multe dar deocamdata va cer un pic de ragaz, traversez o perioada mai agitata.

Gun, ciuma nu mai aduce, vremurile alea au trecut, in schimb poate aduce ceva aproape la fel de periculos: dependenta!! ... asa cum atentiona Mircea pe un topic vecin.