-----------------------------------
Alexandru Claudiu
07 Ian 2022 19:33


-----------------------------------
Am avut 3 tiffuri cu care am lucrat:

1.  un tiff principal rezultat din suprapunerea a 30 poze (light) + 10 dark: iso 800, 90 sec, f9.0, 500 mm. Astea au fost cadrele principale.

2.  un tiff rezultat din suprapunerea a 66 poze (light) + 10 dark: iso 1600, 60 sec, f7.1, 500mm. Imaginea aceasta a fost folosita doar pentru blending ca sa scot in evidenta cateva zone ("inelul" de sub nucleu)

3.  un tiff rezultat din suprapunerea a 55 poze (light) + 11 dark: iso 800, 20 sec, f7.1, 500 mm. Imaginea a fost folosita doar pentru blending ca sa scot in evidenta nucleul care de obicei este supraexpus

Deci am avut o poza principala la care am adaugat prin blending, din alte 2 poze, zone care altfel ar fi fost prea luminoasa si zone care ar fi fost prea intunecate....am mai castigat putin semnal.


Fara BiasFrames sau FlatFrames.

La procesare, intr-adevar, am incercat sa fac cerul cat mai negru, pentru a creste contrastul imaginii, nu stiu daca e o idee prea buna.


Initial am incercat sa suprapun toate cadrele (light) cu toate cadrele Dark, desi au expuneri diferite. Am sperat ca se pot alinia, calibra si suprapune automat si ca voi avea in final o imagine cu foarte mult semnal....dar nu a fost asa. Ca urmare am lucrat in etape.

As fi folosit Deep Sky Stacker, insa acesta merge pe Windows. Folosesc Mac, ca urmare  am cautat un soft compatibil.