-----------------------------------
ZAN
06 Dec 2021 00:29


-----------------------------------
Nu am gasit recenzi pe google 
https://www.cloudynights.com/topic/786294-bresser-binoviewer-deluxe/
E vorba de binoviewer-ul mai nou aparut,nu de cel vechi pe care il folosesc de ceva timp fara probleme,asta nu are oglinzi in bino dar cel nou are oglinzi,de acolo apar reflexii.Folosesc 2 microscoape dar nu prea as vrea sa le deturnez ocularele.
Probabil o sa incerc sa modific 2 SP 26mm,am 4 buc din astea.
Producătorul are recomandări,specifica&#539;i in care recomanda oculare cu opritor de camp de pana la 22mm si diametrul 
exterior al carcasei ocularului nu trebuie sa depăsească aprox 50mm,dar nu spune nimic de reflexii si cum pot eliminate cu toate ca era previzibil ca o sa apara.
Am inteles ca un element barlow nu se recomanda pentru bino varianta noua,orcum am încercat si nu a fost bine,am crezut ca observ luna prin gratiile de la poarta,dar nu problema nu era de la poarta,cei 2 stâlpi care apăreau de o parte si de alta a lunii au disparut dupa ce am eliminat elementul barlow.
Reflexiile par sa vina si din oculare,de e peste tot nu numai din luminozitatea obiectului observat probabil de asta apar mai putin in SP 26 mm care au lentile mult îngropate in ocular pe undeva la mijloc,o sa fie nevoie sa caut un loc de observatii mai întunecat,in curtea din fa&#539;a bate iluminatul public in curtea din spate sunt clădiri si un nuc mare, in grădina mul&#539;i pomi si teren moale.pentru obsevatii planetare foloseam curtea din fata direct in bataia iluminatului public.
Skywatcher 120/1000 are 2 capace pe obiectiv,am încercat sa scot doar capacul mic,dar nu ajuta,in viitor o sa trec la ceva mai mare un refractor bresser 152/1200 daca nu rezolv cu reflexiile nu o sa pot sa folosesc cu binoviewer asta nou.