-----------------------------------
Orion Orvasile
01 Dec 2021 10:32


-----------------------------------
Multumim Silviu !

In linkul de mai sus chiar afirma cineva ca ambele telescoape sunt produse de Synta.

Mircea

Am mai investigat aseară &#537;i am aflat &#537;i eu că Vixen-ul este făcut în China. Eu speram să fie făcut în Japonia, dar... no luck. Mai mult, este făcut de Synta, care face &#537;i SkyWatcher, deci este ca &#537;i cum a&#537; fi luat un SkyWatcher. The illusion of choice. 

Oricum, din ce am găsit aseară, telescoapele Bresser au o putere de separa&#539;ie un pic mai mare ca SkyWatcher, asta de&#537;i au o oglindă secundară un pic mai mare, ceea ce ar indica că au o calitate o opticii un pic mai bună (dar nu sunt sigur). Pe de altă parte, am aflat de două probleme la Bresser: 
- ocularele de 2" nu pot fi folosite, deci nu mă ajută cu nimic că are &#537;i adaptor de 2 (poate cu unele modificări ar merge).
- tubul optic este  mult prea greu pentru montură &#537;i devine instabil. Probabil că au folosit aceia&#537;i montură ca la 130/650 dar, fiind tub complet, este prea mare diferen&#539;a de greutate.
OTA la Heritage 150P are cca 3,7 kg, la Messier 6" are 4,7 kg. Pentru o montură mică probabil contează mult diferen&#539;a.

Asta mă face să înclin către Heritage,  Mai u&#537;or, mai stabil, &#537;i oricum pot folosi numai oculare de 1,25 (cel pu&#539;in out of the box). Din ce am citit Heritage  vine &#537;i cu un instrument de colimare, care este mai util decât filtrul de lună de la Bresser. Ocularele par să fie mai bune la Bresser, dar nu cred că contează prea tare, mai ales pe termen lung.