-----------------------------------
Niky360
03 Oct 2021 03:46


-----------------------------------
Toata vara am cam &#537;omat, cel putin dpdv al astrofotografiilor facute cu telefonul asta pentru ca am achizitionat o montura SkyAdventurer pe care pun DSLR ul ca sa trag cadre cerului. 

Acum am zis sa reincerc fotografia planetara cu Jupiter si Saturn deoarece inainte nu puteam scoate nimic bun neavand un grosisment suficient incat sa scot ceva utilizabil cu telefonul... acum am 2 barlow-uri de care ma pot folosi. Un 2.5x realizat de bunul prieten si coleg de aici, Saiph, si un 3x din comert.

Acum avand usor grosismente mai mari de 200x, pot face mai usor filmulete ce pot fi editate cu succes pentru rezultate satisfacatoare.

Momentan m-am limitat la filmulete scurte de pana in 1min avand un total de cam 1500 cadre din care folosesc 300-500 in registax pentru stack.

In aceasta seara, dupa ce am recolimat mak-ul, am zis sa imi incerc norocul. Am folosit ambele barlow-uri(nu, nu in acelasi timp), pentru a jongla mai bine cu grosismentele si a gasi marirea ideala. In combinatie cu ocularul de 15mm am avut g=250x respectiv -300x.

Imaginile au fost luate la inceputul serii, doar cea cu Jupiter avand GRS in tranzit a fost luata la 00:20 cand si seeingul a fost teribil. 

Mak 127/1500 + barlow 2.5x/3x + oc 15mm + Huawei P30 Pro cu zoom optic 2x.