-----------------------------------
Dbird
20 Sep 2021 15:40


-----------------------------------
Intr-adevar se pare ca exista un fenomen ciudat. Exista si in vechiul regim. La multe produse (oare majoritatea?) primele emisii erau performante dar mai apoi incet, incet, deveneau trompete ... iata ca acelasi fenomen, la fel de trist, este prezent si azi. Astfel serii reusite la vremea lor de la producatori ca Delta Optical, Lacerta, Celestron, Bresser ...etc sufera violent de aceasta problema. 
Este o problema si pentru revieweri, mare, chiar foarte mare ... caci acestia ajung sa fie banuiti a fi "platiti"/"stimulati"/"ciubucati" de producatori/vanzatori ... eu 40 de ani astep sa imi sara unul din ei cu ciubucul ... dar nu am noroc ... se pare ca piata binoclurilor fluctueaza voit sau nu, in special in zona de preturi mici spre medii ... Unii mor (ca in cazul de mai sus) altii se nasc (poate tot sa moara dupa cativa ani ...) ... zilele trecute am comandat un Svbony 10x50 ED, fratele lui 10x42 prezentat in ultimul meu review. Fiind la inceput sunt sanse sa fie ok ... ?!?
Foarte derutant, mai ales cand recomandand unui coleg (si poate chiar prieten - daca imi permite sa zic asa) un binoclu cum este Delta Extreme, in final, el primeste o petardo-trompeta ... :( 
Trista si jalnica goana dupa profit pe spinarea celor care isi castiga cu greu putinii bani alocabili pasiunilor ...