-----------------------------------
Regulus
12 Aug 2021 17:04


-----------------------------------
@ valy: Imi e si mie teama de asta, insa am cautat pe cloudynights si SGL combo-ul asta. Pentru vizual zic toti ca e super ok, iar pt astrofoto, eu nu am pretentii mari. Sa fiu sincer, eu fac mai degraba EAA decat astrofoto. Am vazut poze cu ea si un refractor de 5.5 kg, si au iesit mult peste ce asteptari am eu de la imaging. Plus ca, daca ma hotarasc sa pastrez EQ 3-ul, as folosi GTI-ul doar cand plec la cer negru. Pe net, insa, parerile sunt fix 50-50. Unii zic ca merita, unii zic ca nu. Acum, ca tot am facut offtopic, pentru o "ultraportabila", e ok sau nu?   

@gpaunescu: de dus l-ar duce (e putin mai usor ca PDS-ul), insa nu-s foarte pasionat de planete, si pt EAA/DSO fara pretentii e mai ok Newtonul. Am avut Nexstar 6SE, superba jucarie, insa pt grab and go, nu se preteaza. Totusi, as alege sa iau Mak-ul si pt ca avand montura deja, EQ3-ul de la PDS-ul recent achizitionat, as avea 2 sisteme optice complete. Plus ca, desi ilogic poate, in mintea mea ies mai castigat sa iau pachetul complet decat sa dau cat costa acum montura simpla. Ca PS: cam aceeasi intrebare de mai sus. La pretul si configuratia pe care as vrea sa o fac, plus erorile mentionate, merita montura asta?