-----------------------------------
dragos.n
31 Iul 2021 11:36


-----------------------------------
Asta e poanta zilei, cu chelia si meteorul. Multumesc pentru portia de ras pe care mi-ai dat-o. Eu nu am chelie decat partial, dar la mine nu a fasait decat tigarea electronica. Oricum, nu aveam sanse sa aud, ca era lume destula in parc, iesita la racorire.

Acum am avut noroc, ca tocmai ma uitam catre Vega. Si cu cateva minute mai devreme vazusem cu coada ochiului un alt meteor mic si rosu, dar cu traiectorie foarte scurta, poate un grad, sau mai putin. Dupa asta am mai stat jumatate de ora, poate mai vad ceva, dar nu am mai prins nimic.

Un alt meteor spectaculos am vazut cu multi ani in urma. S-a aprins, a coborat foarte putin, dupa care traiectoria a devenit usor ascendenta. In tot timpul asta luminozitatea a crescut. Apoi s-a stins. La inceput am fost foarte mirat. Apoi am facut corelarea cu altitudinea fata de orizont, cam 20 de grade, si cu directia, care a fost spre mine, si am presupus ca in urma frecarii cu atmosfera, unghiul sub care cobora spre pamant s-a modificat, si de aici si aparenta ridicare.