-----------------------------------
Vizitator
28 Iul 2021 23:13


-----------------------------------
Pentru dl ... :
cu totii vrem sa intelegem diferite fenomene fizice(ca pe site la rubrica fizica ne aflam) la nivelul de cunoastere contemporan,
 nu are importanta ca dv spuneti: "Fotonul nu are masa, este energie pura, o simpla unda electromagnetica" si ca eu spun uite ca e fals, ca doara nu e un concurs de frumusete. 
Fizica clasica cu superba teorie a campului electromagnetic(explica o multime de fenomene si are aplicatii ingineresti capitale in functionarea omenirii) nu explica o serie de fenomene la scara microscopica. A fost creata pentru aceasta mecanica cuantica(prin care s-au dezvoltat noi tehnologii si au fost explicate multe fenomene introducand o alta paradigma ) un pas in aventura omului.

Videclipul de mai jos, sper sa va placa.

https://www.youtube.com/watch?v=p-MNSLsjjdo

Va mul&#539;umesc de întrebare,
Da, cred ca am văzut toate videoclipurile lui, &#537;i cunosc experimentul, confirma cea ce am scris mai devreme ca lumina este doar o unda &#537;i atât. Doar ca prezentatorul face abstrac&#539;ie de un lucru in acest experiment, de mediul de propagare &#537;i de fante, mediul de propagare al tuturor experimentelor este spa&#539;iul-timp. Asa ca indiferent ca se trimit fascicule individuale de lumina sau un flux continuu împră&#537;tierea va fi aceia&#537;i.

Asta nu înseamna ca lumina este particula, ci din contra ca lumina este o unda iar spa&#539;iul timp la fel are ca structura tot unde dar  de natura gravita&#539;ionala.

Camp gravitational care indiferent ca experimentul se desfă&#537;oară cu fascicule individuale de lumina sau un flux masiv de lumina sau protoni sau molecule sau orice altceva po&#539;i arunca prin acele fante distribu&#539;ia va fi aceea&#537;i, pentru ca structura spa&#539;iu timp nu se schimba niciodată. Toate particulele indiferent ca sunt energetice sau materiale interferează cu câmpul gravitational in acela&#537;i mod.

Si valurile mării au aceea&#537;i interferenta, tot unde sunt &#537;i se propaga tot prin câmpul gravitational. 
Campul gravitational este prezent peste tot, care la rândul sau este &#537;i el tot ondulatoriu.

Asa ca o paralela, ca sa în&#539;elege&#539;i ce este câmpul gravitational pentru experimentul cu fantele de lumina, imagina&#539;i un experiment imaginar unde ave&#539;i 100 de schiori pe o pârtie de schi, indiferent ca ace&#537;ti schiori vor schia individual sau to&#539;i odată, ei vor trece prin aceeasi mediu, aceea&#537;i dâmburi aceea&#537;i trambuline aceea&#537;i brazi mediul nu se schimba to&#539;i vor merge pe aceea&#537;i pârtie de schi si vor avea aceea&#537;i experien&#539;a.

Exact ca si probabilitatea unui electron de a fi într-un anumit loc pe orbitalul atomului, in unele locuri îl găse&#537;ti mai frecvent in altele mai putin frecvent indiferent ca un atom este singur sau mai multi
Cu stima.