-----------------------------------
zoth
06 Iun 2021 17:28


-----------------------------------
:lol:  :lol:  ha, ha, ha! ... de mult timp am vazut draga Mircea, ca mesajele scrise aici (si nu numai) sunt intelese gresit sau este inteles altceva decat ceea ce ar vrea autorul sa transmita. Nu stiu de ce se intampla asa, poate ca nu este suficient un astfel de mod de comunicare. Trebuie sa luam in considerare si faptul ca avem perceptii diferite, judecati diferite, valori diferite si am fi nerealisti sa credem ca tot ceea ce vrem noi sa transmitem doar prin scris este perceput exact si in totalitate.

Dupa cum ai constatat, si eu am dat-o in bara cu intelegerea  :)  ...
Personal am avut de transmis doua mesaje pe acest topic;

1. de obicei ne evaluam echipamentele (oculare, instrumente, alte accesorii) functie de obiceiurile observationale pe care le avem si de posibilitatile concrete in care facem aceste observatii.

2. strict tehnic, un ocular de camp mare care isi sacrifica o parte din raspunsul axial pentru a-l pondera pe tot campul este mai potrivit pentru observatii DS decat pentru cele planetare. Asta nu inseamna ca e un ocular prost si ca nu poate fi indragit.

PS. am citit pe topicul celuilalt ocular ca tocmai am fost inclus (sau asa ma simt dupa ce am citit) in tagma miorlaitilor care spun ca nu se pot face observatii DS in mediul urban.
Poate ti-ar prinde bine un schimb de experienta in locul meu de observatii. Esti invitat o saptamana si nu accept nici un refuz! ...doar sa vii fara dobsonian ca nu incape in locul meu de observatii! Astept confirmarea datei!

motanul zoth  :D