-----------------------------------
dmtr69
23 Mai 2021 13:36


-----------------------------------
Luna trecuta a fost lansata pe forum o invitatie de a participa la Concursul de creatie "Calatorie printre stele", organizat cu ocazia implinirii a 60 de ani de la primul zbor al unui om in spatiul cosmic si a 40 de ani de la primul zbor al unui roman in cosmos. 
 Din pacate nu a fost mediatizata cum ar fi trebuit(si din pacate nici publicul nu este receptiv la asta), nu mai este loc de stiinta in posturile TV din cauza horoscopistilor, numerologilor si sfintilor.
 Poate ca premiile nu au fost atractive pentru unii, dar participarea domnului gen.lt.dr.ing DUMITRU PRUNARIU in juriu si la festivitatea de premire "a facut toti banii". Eu il consider mult mai important decat toti presedintii, regii si popii pe care ia avut Romania, nu numai prin unicitatea lui, dar si prin modul cum sustine explorarea spatiului, cercetarea si stiinta in general.
 Eu am dat curs invitatiei de mai sus si am participat la concurs la sectiunea astrofotografie Deep Sky cu trei poze: IC 434(cea din acest topic), NGC2174 (Monkey Head, SHO) si Cone Nebula. 
Am luat premiul I la aceasta sectiune cu IC434 (eu le preferam pe celelalte doua). Pozele au trebuit sa fie la rezolutie intreaga (si 300dpi) care nu poate fi afista aici si nici pe pagina de afisare a rezultatelor concursului https://www.reteauadecultura.ro/rezultatele-concursului-de-creatie-calatorie-printre-stele/