-----------------------------------
Florin Live
11 Mai 2021 21:29

Salutare tuturor !
-----------------------------------
Buna seara!

Ma bucur ca am avut ocazia de a ma inscrie in acest forum.
Consider ca acest forum este o buna oportunitate in a dezvolta 
Astronomia dar mai ales partea de constructii a lunetelor si observatiile la Luna si asupra obiectivelor terestre este o pasiune pe care am exersat-o din liceu.
Am lucrat in aviatie ca inginer si acum continui sa imi modernizez achizitiile facute din ultimii 20 de ani cu instrumente mai performante.
Acum ca pensionar sunt implicat in activitati de voluntariat pe trei domenii observationale;
1- observatii astronomice la Luna, planete
2- observatii DSO( le trec separat intrucat nu am excelat in domeniu, din pricina zonei in care locuiesc- imi trebuie o locatie in afara orasului pentru a experimenta observatii calitative)
3- observatii asupra peisajelor montane si maritime( aici am folosit binocluri de diverse aperturi dar mai ales in ultimii ani, un catadrioptric de la CELESTRONE DE 127MM S-C)
4.- observatii asupra lumii animalelor.
Cam de aproximativ 1 an de zile am demarat si activitatea de a realiza clipuri video pe toate aceste domenii utilizand smartphonul montat la instrumentul optic printr-un sistem universal tip3D. 
Concluzia la care am ajuns este aceea ca am nevoie de o camera CCD poate un DSRL si un trepied mai stabil.....
Sunt mai multe deja de investit si de invatat.
Toata viata trebuie sa invatam insa este important prin acest proces de invatare sa crestem tot mai sus in experienta si in ajutarea altor noi
prieteni din domeniile vietii dar mai ales mi se pare important schimbul de experienta care ne ajuta sa crestem impreuna.
Deci aici pe acest forum vin cu aceste ganduri, am observat ca aveti si sectiune separata pentru vanzare /achizitionare instrumente si accesorii
un fel de bazar ceea ce nu este rau.
Sunt interesat sa trec in zona apocromatelor si am deja disponibil de oferit o luneta si catadriopticul S-C CELESTRONE de 127mm.