-----------------------------------
Matrixul
05 Mai 2021 19:33


-----------------------------------
Eu, citindu-va parerile, chiar nu mai stiu ce binoclu ar trebui sa cumpar pe viitor, cand situatia materiala imi va permite LUXUL de a-mi hrani pasiunea. Sunt treceri atat de bruste de la ridicarea in slavi pina la maturatul pe jos cu el - vorbesc de acest Lacerta Smart (care la banii respectivi chiar imi parea o alegere buna)... De pilda, de la :

"Review binoclu Lacerta Smart 10x50
".....cineva, acolo sus, ne iubeste"
Optica este cu adevarat deosebit de reusita. Coloritul este extrem de natural dar avand o tenta nesesizabila spre galben, sau mai bine zis ca sa o remarc a fost nevoie de &#8220;etalonul&#8221; de culoare Minox 10x42! Definitia este absolut superba, contrast demn de un ED, lumina excelenta. Nu apar irizatii contralumina. Testele facute cu fratele Elite 10x56 certifica calitatea sticlei.Ultima comparatie, totalmente injusta, cu Delta Chase Extreme 10x50, nu a facut decat sa imi confirme faptul ca acest Lacerta Smart 10x50 difera atat de putin de binoclurile mult mai scumpe incat imi pun sincer problema unei erori de marketing. Respectiv un binoclu prea bun pentru un pret atat de mic, o mare greseala pentru linia Lacerta caci acest binoclu, din punctual meu de vedere, spulbera toata gama Smart si toata gama Elite ! Iata ca incep sa se apropie de un vis al meu mai vechi binoclul super performant la un pret cat mai mic, accesibil tuturor. Deci e clar ca voi recomanda calduros acest binoclu pentru orice activitate fie terestra fie astronomica."

la:

"Lacerta dupa gusturile mele mi se pare MULT mai slab la tot ce se poate imagina. Imagine mai cetoasa, mai putin luminoasa (decat Celestron Nature DX 12X56) culori mai sterse, camp de claritate mai ingust, chiar se vede urat. Deci acest Lacerta chiar mi se pare (dupa gusturile mele de absolut incepator) extrem de slab, sa nu spun prost total. Am mai vazut un porro Celestron 15x70 care desi foarte ieftin, e peste Lacerta si chiar acest porro Celestron are totusi aberatii cromatice ceva mai "umane"

????