-----------------------------------
Dbird
05 Mai 2021 10:55


-----------------------------------
Hai sa nu exageram. Citind randurile de mai sus cineva ar putea ajunge la o consluzie falsa, respectiv ca Lacerta Smart 10x50 Si Lacerta Elite 10x56 sunt niste rebuturi. Nu prea sunt deacord. Sunt binocluri deosebit de luminoase si bine facute. Iar aberatia cromatica este cel putin din punctul meu de vedere neglijabila in contextul celorlalte calitati. Practic ... cel pitn la modelele testate de mine aberatia cromatica nu ma deranjat de loc. Posibil ca privind in lumina extrem de puternica si contarast puternic sa apara acel "fringing" dar ...nederanjant. In mod normal nu privim prin binoclu suprafete extrem de luminate si cu un contrast puternic ... as mentiona ca aceste ganduri sunt aferente binoclurilor testate de mine ... acum ceva mai mult timp in urma ... posibil ca linia Lacerta mai noua sa difere ?  NU ar fi prima oara cand Lacerta scade drastic calitatea in timp ...
Eu am incontinuare primul meu Lacerta Elite 10x56 si este unul din binoclurile mele de suflet... asa-zisul "de tinut" :) nu imi dau seama de ce nu ma deranjeaza de loc mentionatul cromatism aberant..??
@Gundalf:
Asa cum ziceam si inainte, oferta mea ramane valabila, daca este asa de nemultumit de binoclul tau, il voi cumpara eu! In privat  iti dau toate datele necesare pentru expeditie.