-----------------------------------
iulian90
25 Apr 2021 10:41


-----------------------------------
Si eu la montura EQ1 care o am ,tot de suruburile de la axul melcat am prins suportul pentru motor si tot asa, a fost cam dificil sa introduc suruburile in gauri dat fiind spatiul ingust dintre suportul de pe montura pe care vine axul melcat si articulatia unde vine prins capul monturii in furca de pe trepied.  
Acum i-am dat jos motorizarea si nu o mai folosesc decat la observatii vizuale, de cand am montura Bresser, mult mai solida si buna decat EQ1.

E bun daca ai nimerit si viteza de tracking din prima. Eu la a mea montura EQ1 a trebuit sa reglez de cateva ori viteza in corcodanta cu raportul de demultiplicare al monturii, cuplajul dintre motor si axul melcat era cu roti dintate din plastic in contact, nu cu fulii si curea , cu este la montura ta ,sau cum este la montura mea Bresser. 
Iar contolerul i-l facusem cu integratul NE 555, care nu era asa bun ca Arduino sau OneStep. Viteza de tracking varia mereu in functie de temperatura , NE 555 practic fiind un oscilator RC, care nu este precis ca Arduino si trebuia sa reglez mereu viteza din potentiometru.