-----------------------------------
fritz_wolf
20 Apr 2021 16:51


-----------------------------------
Dbird, "Mai omule".... Probabil daca te-ai citi pe tine peste o vreme cand poate vei mai imbatrani (nu stiu ce varsta ai), si nu o sa-ti placa atitudinea ta. Daca ai privi obiectiv toata discutia din acest topic ai observa ca exact tu ai postat cele mai multe off-topic-uri si emoticoane, adica sa spune direct, cele mai multe balarii inutile, precum si texte (dezagreabile) cu iz agresiv ca si acum. Pari un pic frustrat si nu e vina mea (decat ca poate am fost prea deschis - si sa-mi fie invatatura de minte!).

Ai o singura prima postare (unica) concreta si posibil folositoare (dupa care ai urmat numai cu off-topicuri dezagreabile). Eu banui ca te-a frustrat ca nu am vrut sa urmez recomandarile tale.

Anume, mi-ai recomandat asta, pun exact linkul tau:
https://telescop-expert.ro/binoclu-delta-titanium-hd-10x42-ed_115839

Eu am luat in seama ceea ce mi-ai recomandat la momentul ala dar am continuat sa investighez (citesc) si sa intreb.

Mai sus am pus o intrebare concreta (de incepator) si tu ai postat toata balacareala in urmare..... Deazgreabila atitutine de forum, mai ales din partea unui moderator!

A fi moderator nu inseamna a fi dictator. Iti lua mai putin efort sa-mi raspunzi concret la intrebarea mea (poate tampita, poate naiva, etc) daca aveai ceva de zis .....in afara de a-ti expune..... (pardon) ORGOLIUL (afectat?!).

Deci, mi-a venit jucaria acum exact 1 ora. Este fix si exact asta:
https://www.compari.ro/binoclu-c3963/celestron/nature-dx-12x56-p234709481/
pe care l-am cumparat (nou, sigilat) fix cu 150 euro (transport inclus) - deci fa socoteala cu cat mai ieftin decat de nou! Adica 150 euro in loc de 260 euro. Criteriul l-am expus inainte, a fost "pretul cel mai mic' si scopul a fost sa vad cum e treaba concreta! Ca la suma asta ma doare mai putin daca am facut o alegere gresita. La cei 360 euro (ce imi recomanzi tu) m-ar fi durut mai tare. Si mai intervine dorinta mea de a avea un factor de multiplicare mai mare. Nu doream 10x avand deja un 7x, voiam mai mult!

Deci acel Delta pe care mi l-ai recomandat poate e mai bun (in ce sens ?!) dar are 10x cu 42, al meu 12x cu 56mm. Tocmai am constatat (ca acum il am in mana! CONCRET), imi plac fff mult cei 12x si ca ma descurc excelent (peste asteptari) cu acest 12x si chiar parca imi tremura mai putin decat Copitar-ul de 7x. 

Dar avand in vedere modul in care tu ca MODERATOR ai inteles sa postezi aici la topicul deschis de mine (eu consider dezagreabil), mi-a trecut cheful sa mai scriu un mic 'review" (atat cat ma pricep eu) despre ceea ce am primit acum si am CONCRET in mana. Deci practic mi-am luat ceva PORTABIL, si chiar e peste asteptari din anumite puncte de vedere. Deci, chiar daca imi voi alege sau nu o "balena", acest micut imi va fi de folos.

Dar cumva avand in vedere postarile tale, moderator Dbird, mi-a cam trecut cheful de discutii pe aici. Voi continua insa sa citesc si sa tin legatura (privata) cu cei pe care-i simt eu ca sunt persoane civilizate si cu care as putea impartasi valori comune.

PS - deci, Dbird, scuze, poate suntem pe lungimi de unda diferite. Se mai intampla in viata.