-----------------------------------
fritz_wolf
19 Apr 2021 20:25


-----------------------------------
Eu va multumesc la toti pentru orice raspuns! Si nu m-ati bagat deloc in ceata. 
Dbird te inteleg mai bine decat crezi cand zici ca le iubesti pe toate (plus restul ce mai zici). Eu mai am si alte hobby si stiu cat de greu este sa legi un dialog constructiv si folositor cu un incepator (eu sunt acum in rolul asta) care iti cere imposibilul, care vrea repede solutia suprema si buna la toate, care vrea o sinteza imposibil de facut si nerealista, etc. Te inteleg deoarece asa cum am spus, in alte lumi sunt de partea ailalta a tarabei si deja am observat un "patern" la incepatorii care pun INTREBARI. Ca sa ajungem de "partea ailalta a tarabei" (pe care se expune EXPERIENTA si PASIUNE) trebuie sa treieram timp, efort, bani, cateodata sanatate consumata.... Si apoi vine unul care habar nu are si iti cere INSTANT, PE LOC sa-i dai reteta suprema a Universului (evident, neaparat pe gratis!). Pur si simplu la un moment dat nu se mai poate lega un dialog inteligibil intre cel care are foarte multa experienta si cel care nu are deloc. Insa in cazul meu e si o metoda de a discuta cu mine insumi, asa cum tudor zice bine de scris pe hartie. Acum o mie de ani scriam fituici pentru examene ca sa copiez si nu mai ajungeam sa copiez deoarece cand le scriam, invatam cel mai bine.

Trecand la oile noastre, cand imi ajunge "chifteaua" tip roof 12x aleasa pe criteriul licitatiilor atat de glorioase in tara noastra extrem de dezvoltata, adica pretul cel mai mic, o sa va comunic ce isprava am facut. Ca exista si vorba aia din batrani, alegi pana culegi.

Deocamdata le-am scris de sanatate la Oberwerk sa-i intreb de disponibilitate la ala supremul de 50x70, sa-i intreb cu ce curier trimit, cand ajunge, ce fac daca primesc un obiect defect, etc. Sa vad daca imi raspund si cand (am niste asteptari foarte scazute, adica ma astept sa nici nu raspunda). Supremul e scos prin 2014 din cate am sapat pe net, unde este foarte putina informatie dar e de lauda in general. Insa barosanul 2) de 20x65 e acum aparut ca nici nu au apucat sa-i posteze datele tehnice. Deci pana atunci inca nu m-ati lamurit ce sa aleg intre cele doua balene ? Asa cum a banuit Dbird, probabil incepe sa se ia microbul de mine.... Azi m-am trezit ca ma uitam dupa lunete.... Insa in domeniul asta daca spun ca sunt analfabet, e prea putin zis. Si am aceasta problema cu orasul meu natal care se afla invelit permanent sub o patura groasa de poluare. Si mi se intampla cam foarte rar spre deloc sa pot evada chiar si pentru scurt timp din motive obiective si personale.

Deci voi ce balena ati alege dintre cele doua ale mele si daca credeti ca pe sumele astea as avea alte balene mai bune in optiuni ?

PS - si da, stiu bine ca sub acelasi brand glorios se fabrica si chiftele la orice casa cat de mare este. Chiar cand studiam datele tehnice la Vortex constatam ca modelele vechi aveau unii parametrii mai buni, semn ca au proiectat probabil mai ieftin unele modele noi. Oricum, la toate marcile am observat diferente substantiale intre diverse modele la aceeasi parametrii masurati de allbinos. Deci stiu ca nu brandul e cel mai important ci anume modelul X sau Y.